top of page

Amadi Budgetcoaching

Een budgetcoach helpt om je administratie zelf op orde te krijgen en houden.  De coach helpt om meer inzicht en grip te krijgen op de inkomsten en uitgaven.

Veel mensen missen het overzicht van hun financiën. Zolang er geen onverwachte dingen gebeuren, is het nog best vol te houden. Maar zodra zich situaties voordoen die dit broze evenwicht verstoren,  kan het al snel de verkeerde kant op gaan. Iedereen kan op het punt belanden dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Het is lastig om te bepalen welke gevolgen bepaalde financiële beslissingen zullen gaan hebben op korte en op lange termijn. Het voelt ongemakkelijk, dus wordt het vaak genegeerd. De ‘kop in het zand’ techniek is best wel even vol te houden, maar er komt een punt dat de situatie gewoon niet meer houdbaar is.  

 

En hoewel iedere situatie anders is, de rode draad bij iedereen is toch wel de onrust die het geeft als de financiën niet op orde zijn. Het kan je belemmeren op alle andere leefgebieden. Het gezinsleven lijdt er onder, op je werk kun je je niet meer volledig inzetten, vriendschappen staan onder spanning en zelfs je gezondheid kan hierdoor op een negatieve manier worden beïnvloed.

 

Voorkomen is beter dan genezen.

Erasmus schreef dit al eind 16e eeuw en tot de dag van vandaag heeft dit nog niets aan waarde ingeleverd. Wij hebben gemerkt dat veel financiële problemen voorkomen hadden kunnen worden als er simpelweg wat meer kennis en overzicht was geweest. Met dit in het achterhoofd was het een hele logische stap om onze kennis vanuit een coachende rol in te gaan zetten.

 

Onze ervaring is dat ieder traject anders is, omdat ieders situatie nu eenmaal verschilt.  De ene mist het overzicht omdat financieel inzicht nooit is aangeleerd. De ander mist overzicht omdat er veranderingen zijn in de persoonlijke situatie (verlies van  baan, minder inkomsten, scheiding, ziekte….).

 

Met een budgetcoach van Amadi leer je om inzicht te krijgen en de regie (terug) te pakken. Samen kijken we naar de persoonlijke situatie en wat er nodig is. Begeleiding kan bestaan uit bijvoorbeeld:

  • Op orde brengen van de financiële administratie (kom maar op met die schoenendozen vol salarisstroken, facturen en aanmaningen!);

  • Opstellen van een budgetplan (dit is enorm verhelderend en geeft perfect inzicht in het uitgavenpatroon);

  • Inkomenscontrole (klopt alles bijvoorbeeld qua toeslagen?);

  • Hoe kun je kleine achterstanden in betalingen het beste aanpakken;

  • Wat is de meest effectieve manier om te communiceren met debiteuren of schuldeisers;

  • Hoe kun je de inkomsten en uitgaven beter in balans brengen;

  • Waar zou je op kunnen besparen;

  • Hoe kun je misschien zelfs gaan spáren;

  • Adviseren over de te voeren administratie (met heel veel praktische tips!);

  • Inzicht krijgen in het eigen gedrag.

 

Waarom een budgetcoach van Amadi?

Het beroep van budgetcoach is een vrij beroep. Wat betekent dat iedereen in Nederland zich budgetcoach mag noemen. Wat de budgetcoaches van Amadi zo uniek maakt, is de jarenlange ervaring die ze hebben op het gebied van beschermingsbewind, budgetbeheer en schuldhulpverlening. Hieraan zijn strenge eisen verbonden. Zij kennen alle ins en outs, hebben kennis er ervaring opgedaan vanuit opleidingen/cursussen maar nog veel belangrijker, vanuit de praktijk. Ze hebben al meer dan duizend huishoudens geholpen om weer financieel gezond te worden en deze kennis delen zij graag met anderen.

Werkwijze, Tarieven en Vergoeding

bottom of page