top of page
White Structure

Over Ons

Amadi is in 2008 ontstaan uit een unieke bundeling van specialisten op het gebied van onder andere beschermings,- en schuldenbewind, curatele, mentorschap, inkomensbeheer, schuldhulpverlening en coaching. Met ervaring in het bedrijfsleven, de overheid, de zorg, en het bank- verzekering- en hypotheekwezen. Gedurende hun carrière kregen zij regelmatig te maken met mensen die het allemaal even niet meer zagen. Sommigen zochten daarbij hulp, anderen lieten juist alles uit hun handen glippen met een problematische situatie als gevolg.

 

Het viel de specialisten van Amadi op dat problemen, wat de oorsprong ervan ook was, bijna altijd een negatief effect hadden op alle leefgebieden – werk, privé, financieel – maar dat hulp zich vaak maar op één gebied richtte. Er werd gekeken naar het meest zichtbare probleem, zoals bijvoorbeeld een problematische schuldensituatie of een depressie. Hier werd hulp voor ingezet maar er werd niet of amper gekeken naar het effect van de problematiek op de andere gebieden.

 

Het gebeurde regelmatig dat mensen met een depressie naar een psycholoog werden gestuurd, uren en uren gesprekken voerde met maar minimaal resultaat. Terwijl diezelfde persoon niet meer wist hoe de huur betaald moest worden vanwege de financiële problemen.

 

Of dat mensen met financiële problemen werden aangespoord om hun administratie te ordenen en grip te krijgen op de situatie terwijl diezelfde persoon iedere dag een strijd moest voeren om alleen al uit bed te komen vanwege een verlammende depressie.

 

Besloten werd om de krachten te bundelen en een organisatie op te richten die de problematiek van alle kanten kan bekijken en de hulp kan inzetten op al die gebieden waar het nodig is. Veel expertise is in huis, voor andere expertise wordt samengewerkt met specialisten in hun eigen werkgebied. Amadi is ondertussen uitgegroeid tot een gerenommeerde partner van meerdere gemeentes en maatschappelijke organisaties.

Het Amadi Team

bottom of page